Smažené okurky v sýrovém těstíčku
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- mléko 1 decilitr
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- sýr Ementál 50 gramů (nastrouhaný, nebo podobný sýr ementálského typu)
- okurka salátová 500 gramů
- olej 3 decilitry (na smažení)
Na pikantní majonézu:
- majonéza 150 gramů
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- koření chilli 1 špetka (mleté)
- sůl
Postup přípravy
V míse rozkvedláme vejce s mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva a nastrouhaný sýr a umícháme těstíčko.
Okurky omyjeme a nakrájíme je na půlkolečka silná asi 1,5 cm. Namočíme je do těstíčka a usmažíme na pánvi v rozehřátém oleji dozlatova. Usmažené okurky necháme odkapat na papírovém ubrousku.
Okurky podáváme s majonézou ochucenou citronovou šťávou, chilli a trochou soli.
Poznámka k receptu
Jako doplněk je výborná i majonéza, kterou ochutíte trochou mletého kari a případně i trochou bílého vína.
Načítám komentáře...