TABOULEH
Seznam surovin
- bulgur 180 gramů
- rajčata 3 kusy
- okurka salátová 1 kus
- cibulka jarní 4 kusy
- petržel hladkolistá 4 hrsti
- máta 2 hrsti (čerstvá)
- šťáva citronová (ze 2 citronů)
- olej olivový 100 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Bulgur připravte podle návodu, obvykle ho stačí zalít dvojnásobným množstvím vody, zakrýt a nechat 15 minut odstát, aby vstřebal všechnu tekutinu. Pak ho zlehka načechrejte vidličkou.
2. Rajčata i okurku nakrájejte na drobné kostičky, cibulku a byliny nasekejte najemno. Suroviny vsypte do větší mísy a přidejte bulgur. V misce prošlehejte olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a vmíchejte do taboulehu. Můžete ho podávat ihned nebo nejprve vychladit. Sluší mu všechny podoby.
Poznámka k receptu
Oblíbený bylinkový salát zastane celou řadu rolí. Je to ideální předkrm, lehký oběd či skvělá příloha. Zkuste ho ke grilovanému masu, k falafelu nebo opečenému sýru. Obstojí na jedničku.
Načítám komentáře...