TABOULEH

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bulgur připravte podle návodu, obvykle ho stačí zalít dvojnásobným množstvím vody, zakrýt a nechat 15 minut odstát, aby vstřebal všechnu tekutinu. Pak ho zlehka načechrejte vidličkou.

2. Rajčata i okurku nakrájejte na drobné kostičky, cibulku a byliny nasekejte najemno. Suroviny vsypte do větší mísy a přidejte bulgur. V misce prošlehejte olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a vmíchejte do taboulehu. Můžete ho podávat ihned nebo nejprve vychladit. Sluší mu všechny podoby.

Poznámka k receptu

Oblíbený bylinkový salát zastane celou řadu rolí. Je to ideální předkrm, lehký oběd či skvělá příloha. Zkuste ho ke grilovanému masu, k falafelu nebo opečenému sýru. Obstojí na jedničku.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...