Tataráček z mělnického chřestu

Seznam surovin

Na várku chřestu:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílý i zelený chřest očistíme. Spodní stonky v délce 2 cm uřízneme a od hlaviček dolů očistíme chřest škrabkou. Připravíme si várku na vaření chřestu (oloupaný citron, cukr, sůl, víno, máslo a vodu). Do vroucí várky vložíme chřest. Vaříme dle tloušťky chřestu 5 - 8 minut tak, aby byl po vyjmutí křupavý. Po vyjmutí ihned zchladíme, ideálně zasypáním ledem.

Mezitím si ve vroucí vodě spaříme krátce, cca 10 vteřin, rajčata. Zchladíme ve vodě, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Čistá rajčata spolu s chřestem nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu.

Omáčka: do hrnce si dáme vařit vodu. Do nerezové misky vložíme žloutky, vývar, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a misku dáme do kastrolu s vroucí vodou. Šleháme v této vodní lázni, dokud omáčka nezhoustne, pak přidáme najemno nastrouhaný sýr Pecorino, stáhneme z
vodní lázně a jemně zašleháme rozpuštěné máslo.

V hranaté či kulaté formičce na talíři vytvarujeme tataráček z chřestu, přes jednu stranu přelijeme omáčkou a dozdobíme oplatkou z chleba nebo čerstvě opečeným toastem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...