Thajský salát z květáku s arašídovou omáčkou

Seznam surovin

Salát:

Dresing:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Omytý květák rozeberte na co nejmenší růžičky, vložte je do food processoru a nasekejte na velikost rýžových zrnek.

2. Připravte si další ingredience: cibuli nasekejte nadrobno, česnek podrťte, mango, papriku, jarní cibulky a petržel nasekejte na stejnoměrné malé kousky.

3. V hlubší pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte cibuli, česnek a asi minutu restujte. Pak přidejte polovinu nakrouhaného květáku, kokosové mléko a asi 5 minut provařte při nízké teplotě. Květák by měl změknout, ale neměl by se rozpadnout na kaši. Hotový nechte chvíli vychladnout, pak ho promíchejte se syrovým květákem, mangem, paprikou, cibulkami a částí petrželové natě (zbytek si nechte na konečné posypání).

4. Přísady na dresink vložte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte hladkou, krémovou hmotu. Přelijte jí salát a promíchejte. Každou porci posypte plátky opečených mandlí a zbytkem nasekané petrželové natě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...