Topinky s červeným zelím
Seznam surovin
- zelí červené (čtvrt hlávky)
- olej slunečnicový 80 mililitrů
- červený ocet 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- ořechy vlašské 1 hrst
- česnek 1 stroužek
- chléb 4 kusy
- smetana zakysaná 1 kelímek (tučná)
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
2. Zelí nakrájejte na tenké plátky, zalijte slunečnicovým olejem a octem a osolte. Následně zelí promíchejte a rozložte na plech. Dejte ho péct na cca 45 minut.
3. Krajíce chleba potřete olivovým olejem a dejte rozpéct na pár minut do trouby. Připravené topinky potřete česnekem a poté vrstvou smetany.
4. Nakonec přidejte zelí a posypte ořechy.
Poznámka k receptu
Topinky jsme namazali Milko BIO Zakysanou smetanou 15%. Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí, spol. s r.o. má také 15 % tuku a k tomu ještě označení Klasa. Obě jsou velmi dobré.
Načítám komentáře...