Velikonoční nádivka s polentou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na oleji, poté přidáme na tenké čtverečky celer a tempeh. Necháme asi 10 min podusit. Zatím pokrájíme na drobné kostičky toastový chléb, do něhož poté směs tempehu s celerem a posekané byliny přimícháme. Řádně promícháme a ochutíme solí, pepřem, rozmačkaným česnekem, majoránkou a petrželkou. Necháme chvilku uležet a mezitím připravíme instantní polentu, která nám směs výborně spojí dohromady.

2. Do 1 l vroucí vody s rozpuštěným zeleninovým bujónem postupně pomalu vsypte za stálého míchání instantní kukuřičnou krupici. Vzniklou hustou kaši smícháme se zbytkem surovin. Vzniklou hmotu přelijeme do vymazaného pekáčku, urovnáme a pečeme asi 40-50 minut.

3. Po upečení podáváme nakrájené na silné plátky například se zeleninovým salátkem s výhonky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...