Velikonoční nádivka s polentou
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- olej slunečnicový 2 lžíce (BIOLINIE)
- česnek 4 stroužky
- salát římský 1/2 svazku
- Tempeh uzený 200 gramů
- celer 1 kus (menší)
- chléb toastový 1 balení (případně veka či rohlíky)
- bylinky 3 hrsti (kopřivy, pampeliška...)
- pepř 1 špetka (dle chuti)
- majoránka 1 špetka
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl 1 špetka (dle chuti)
- kukuřičná polenta 200 gramů
- bujon zeleninový 1 kostka
Postup přípravy
1. Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na oleji, poté přidáme na tenké čtverečky celer a tempeh. Necháme asi 10 min podusit. Zatím pokrájíme na drobné kostičky toastový chléb, do něhož poté směs tempehu s celerem a posekané byliny přimícháme. Řádně promícháme a ochutíme solí, pepřem, rozmačkaným česnekem, majoránkou a petrželkou. Necháme chvilku uležet a mezitím připravíme instantní polentu, která nám směs výborně spojí dohromady.
2. Do 1 l vroucí vody s rozpuštěným zeleninovým bujónem postupně pomalu vsypte za stálého míchání instantní kukuřičnou krupici. Vzniklou hustou kaši smícháme se zbytkem surovin. Vzniklou hmotu přelijeme do vymazaného pekáčku, urovnáme a pečeme asi 40-50 minut.
3. Po upečení podáváme nakrájené na silné plátky například se zeleninovým salátkem s výhonky.
Načítám komentáře...