Zapečená rajčata
Seznam surovin
- rajčata 1 kilogram (malá, pevná)
- sýr měkký 120 gramů (Feta)
- olivy černé 100 gramů (bez pecek)
- rajčata sušená 80 gramů (naložená v oleji)
- oregano 2 lžíce (čerstvé, nakrájené)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Připravíme si ohnivzdornou misku a na její dno nalijeme malé množství oleje ze sušených rajčat. Čerstvá rajčata opláchneme vodou, špičkou nože z nich vyřízneme zbytky stopek, rozkrojíme je na půlky a začneme je skládat do misky těsně vedle sebe řeznou stranou nahoru. Když je miska zcela naplněná, rajčata lehce osolíme a opepříme.
Sušená rajčata necháme odkapat a nakrájíme je ostrým nožem na tenké nudličky. Čerstvá rajčata v misce rovnoměrně posypeme nakrájenými sušenými rajčaty a celými olivami. Sýr Feta nakrájíme na kostičky.
Na závěr na rajčata rozložíme kostičky fety, posypeme je oreganem a pečeme asi 25 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Začne-li sýr rychle hnědnout, zakryjeme misku alobalem.
Načítám komentáře...