Zapečená rajčata s bramborovou nádivkou
Seznam surovin
- rajčata 8 kusů (velká a pevná)
- brambory 400 gramů (vařené, oloupané)
- sýr tavený 200 gramů (se šunkou)
- cibule 1 kus
- masox 1 kostka
- olej olivový
- celer řapíkatý 6 snítek
- saturejka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rajčata omyjeme, odkrojíme z nich vršky (pokličky) a pomocí lžičky opatrně vydlabeme střed se semínky. Vnitřky rajčat pokapeme olivovým olejem, osolíme je a opepříme.
Celerovou nať a oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Přidáme oloupané nastrouhané brambory, tavený sýr a trochu nasekané čerstvé saturejky a dobře promícháme. Touto nádivkou naplníme vydlabaná rajčata a přiklopíme je odříznutými vršky.
Masox rozpustíme ve 2 dl horké vody a necháme zchladnout. Naplněná rajčata vložíme do zapékací mísy, pokapeme je olivovým olejem, obložíme vydlabanou rajčatovou dužninou, kterou osolíme, a podlijeme rozpuštěným masoxem. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut.
Načítám komentáře...