Zapečené plněné papriky
Seznam surovin
- brambory 400 gramů (vařené)
- paprika žlutá 3 kusy
- šunka 100 gramů (plátky)
- sýr s modrou plísní 100 gramů (např. Niva, Rokfór nebo Gorgonzola)
- avokádo 1 kus (zralé)
- rajčata sušená 60 gramů
- koriandr 4 snítky (čerstvý)
- olej olivový 2 lžíce
- citron 1/2 kusu
- sůl
Postup přípravy
Papriky opláchneme, osušíme, rozřízneme je na čtvrtky a zbavíme semínek. Pokapeme je olejem a vložíme asi na 5 minut do trouby zapnuté na gril a vyhřáté na nejvyšší teplotu.
Avokádo podélně rozkrojíme, vyjmeme z něj pecku, dužninu vydlabeme lžící do misky a pokapeme ji citronem. Plátky šunky a dužninu avokáda nakrájíme na drobné kostičky. Sušená rajčata necháme odkapat (pokud jsou naložená v oleji) a nakrájíme je na tenké proužky.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme je v míse se šunkou, avokádem, rajčaty a nasekaným koriandrem a směs podle chuti osolíme.
Ugrilované prochladlé čtvrtky paprik naplníme směsí, na povrch nastrouháme sýr, papriky rozložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Grilování paprik je důležité, protože díky němu získají ještě sladší chuť.
Načítám komentáře...