Zeleninová paštika se žervé
Seznam surovin
- sýr krémový 300 gramů (Žervé, nebo Lučina)
- brokolice 4 kusy (růžičky)
- mrkev karotka 1 kus
- sýr krémový 60 gramů (Lučina, či Žervé)
- šťáva citronová 1 lžička
- citronová kůra 1 špetka
- smetana 3 lžíce
- želatina 3 plátky
- estragon 2 snítky
- sůl
Postup přípravy
Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. Karotku oloupeme, brokolici propláchneme, necháme odkapat a překrájíme na malé růžičky. Brokolici vložíme do vroucí osolené vody, povaříme doměkka, zprudka zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Pak do vroucí osolené vody vložíme podélně rozkrojenou karotku, uvaříme ji doměkka, necháme odkapat a nakrájíme na malé kousky.
V kovové misce smícháme žervé s lučinou a smetanou a přimícháme ještě teplou karotku a brokolici. Nabobtnalou želatinu vymačkáme, vložíme do skleněné misky, zakryjeme fólií a opatrně krátce rozpustíme v mikrovlnné troubě.
Želatinu také vmícháme do žervé, přidáme jemně nakrájený estragon, špetku citronové kůry a podle chuti trochu citronové šťávy a osolíme.
Hotovou směs naplníme do vhodné formy vyložené mikrotenovou fólií a paštiku necháme v chladu alespoň 4 hodiny tuhnout. Před podáváním ji opatrně rozbalíme a nakrájíme na plátky.
Načítám komentáře...