Zeleninové roládky z cuket, lilků a paprik
Seznam surovin
- lilek 2 kusy
- olej olivový 4 lžíce
- paprika červená 2 kusy
- cuketa 4 kusy
- sýr Mozzarella 200 gramů
- ocet Balsamico (na pokapání)
- sůl hrubá
- bazalka 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Nakrájejte lilky podélně na plátky silné asi 5mm. Potřete je olivovým olejem a opečte na grilovací pánvi 5 - 10 minut dozlatova (v polovině času je otočte). Opečené dejte na stranu. Očištěné papriky nakrájejte na plátky, potřete je olejem a vhoďte na grilovací pánev jako lilky. Opékejte je do tmava a doměkka (začnou černat) - z obou stran.
2. Nakrájejte mladé cukety na plátky (podélně), potřete je olivovým olejem a opečte na grilovací pánvi 2–3 minuty z každé strany. Mozzarellu nakrájejte na slabé plátky.
3. Na pracovní plochu položte několik vrstev potravinové fólie. Začněte pokládat plátky lilků. Vytvořte z nich celkem dvě řady, plátky se budou v každé řadě překrývat v polovině. Řady se budou také v polovině překrývat (získáte obdélník). Podobným způsobem rozmístěte na povrch lilků i papriky a cukety. Dobře osolte a opepřete. Navrch poklaďte na plátky pokrájenou mozzarellu.
4. Pevně zeleninu zarolujte. Začněte od okraje, který je nejblíže k vám. Při rolování si pomáhejte fólií, kterou zároveň s rolováním odlupujte. Nakonec do fólie celou roládu zabalte a oba konce na doraz zatočte, čímž obal utáhnete. Alespoň 2 hodiny před podáváním vychlaďte v chladničce.
5. Krájejte na plátky velmi ostrým nožem přes fólii. Fólii sundejte až těsně před servírováním. Podávejte pokapané balsamikem, s pár zrnky hrubozrnné soli a listy bazalky.
Načítám komentáře...