Zelený chřest se zeleným pestem

Seznam surovin

Na pesto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Věřený chřest:

Protože nemáme divoký chřest, použijeme zelenou odrůdu, která je mu nejbližší. Vybíráme chřest, který je u řezu dosti křehký. Nemá být ani gumový, ani příliš tvrdý.

Dáme vařit do lehce oslazené vody na cca 10 - 15 minut. Vyndáme a necháme krátce okapat. Ihned podáváme s pestem, které jsme si předtím připravili.

Pesto z medvědího česneku :

Omyjte česnekové listy a dobře je osušte. Pokud nemáte odstředivku na salát, tak použijte utěrku. Natrhejte na kousky. Nastrouhejte sýr, umelte oříšky. Všechny ingredience dejte do mixéru a krátce rozmixujte.

Nejlepší ihned podávat. V ledničce vydrží zalité olejem v těsné sklenici cca 3 dny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...