Zelený chřest se zeleným pestem
Seznam surovin
- chřest 1 svazek (zelený)
Na pesto:
- medvědí česnek 8 dekagramů
- sýr Parmezán 5 dekagramů
- ořechy piniové 5 dekagramů (nebo jiné)
- sůl 1 lžička
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- olej olivový 100 mililitrů
Postup přípravy
Věřený chřest:
Protože nemáme divoký chřest, použijeme zelenou odrůdu, která je mu nejbližší. Vybíráme chřest, který je u řezu dosti křehký. Nemá být ani gumový, ani příliš tvrdý.
Dáme vařit do lehce oslazené vody na cca 10 - 15 minut. Vyndáme a necháme krátce okapat. Ihned podáváme s pestem, které jsme si předtím připravili.
Pesto z medvědího česneku :
Omyjte česnekové listy a dobře je osušte. Pokud nemáte odstředivku na salát, tak použijte utěrku. Natrhejte na kousky. Nastrouhejte sýr, umelte oříšky. Všechny ingredience dejte do mixéru a krátce rozmixujte.
Nejlepší ihned podávat. V ledničce vydrží zalité olejem v těsné sklenici cca 3 dny.
Načítám komentáře...