Zelenina ve vaječné omeletě
Seznam surovin
- šunka 100 gramů (plátky)
- rajčata 4 kusy (malá)
- roketa 1 svazek (zelenina podobná listům ředkvičky)
- salát 5 listů
- olej olivový 3 lžíce
- ocet 2 lžíce
- hořčice 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na omeletu:
- vejce 4 kusy
- mléko 1 decilitr
- strouhanka 2 lžíce
- sůl 4 špetky
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Z vajec, mléka, strouhanky a trochy soli připravíme těstíčko a upečeme z něj na pánvi s olejem dvě omelety.
Poklademe je plátky šunky, lístky rokety, zatočíme a rozkrojíme na půlky.
Naplněné omelety vložíme do čtyř širších sklenic nebo vyšších misek vyložených listy opraného salátu a kousky rajčátek a vše přelijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, hořčice, pepře a soli.
Načítám komentáře...