Český pivní guláš
Seznam surovin
- hovězí maso 500 gramů (Kližky)
- cibule 2 kusy
- sádlo 2 lžíce
- slanina (dle potřeby)
- rajčatový protlak 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- pivo světlé 200 mililitrů (10°)
- vývar 300 mililitrů
- chléb 1 kus (na zahuštění)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- kmín
- majoránka
- paprika sladká
Postup přípravy
1. Hovězí maso naklepejte a nakrájejte na přibližně stejně velké kostky. Osmažte je na rozehřátém sádle, vyjměte a nechte stranou. Ve výpeku dozlatova opečte najemno nakrájené cibule spolu s kostičkami slaniny. Vraťte maso.
2. Posypte ho mletou paprikou, nechte ji zpěnit, zalijte částí piva a trochou vody, osolte, opepřete, přidejte protlak, rozetřený česnek a kmín. Zalijte vývarem a duste na malém plameni, až maso téměř změkne.
3. Chléb namočte v troše vody, přidejte k masu a ještě duste, až maso zcela změkne. Zalijte zbylým pivem, okořeňte a ještě krátce povařte.
Načítám komentáře...