Cigánský guláš I
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (kýta)
- vepřové maso 250 gramů (bůček)
- játra 250 gramů (vepřová nebo slezina)
- cibule 350 gramů
- olej (nebo sádlo na smažení)
- paprika pálivá 2 kusy (slovenská)
- mouka 2,5 lžíce (na zahuštění)
- pečivo (k podávání)
- kmín
- majoránka
- paprika sladká
- paprika pálivá
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Maso i játra nakrájejte na přibližně stejně velké kostičky.
2. Cibuli najemno nakrájejte a dozlatova osmažte na rozehřátém tuku (sádlo je ideální). Přidejte k ní kostky masa a jater. Až se zatáhnou, osolte je, opepřete, posypte kmínem, majoránkou a sladkou i pálivou paprikou, zalijte vodou a zakryté duste na velmi mírném plameni doměkka.
3. Přibližně 10 minut před dokončením přidejte zelenou papriku pokrájenou na nudličky a guláš ještě zahustěte „jíškou“ smíchanou z mouky a vody. Podávejte s pečivem
Poznámka k receptu
Přestože maso bývalo na jídelníčku dřívějších kočovníků – Romů – málokdy, když už ale bylo, uměli si ho pořádně užít...
Načítám komentáře...