CRISPY PORK BUNS – VEPŘOVÉ V KNEDLÍKU
Seznam surovin
Kynutý knedlík:
- mouka pšeničná polohrubá 400 gramů
- vejce 1 kus
- mléko 200 mililitrů
- droždí 30 gramů
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
Maso:
- vepřové maso 800 gramů (trhané)
- miso pasta 4 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- cukr třtinový 4 lžíce
- ocet rýžový 4 lžíce
- voda 4 lžíce
Na dokončení:
- olej (na opečení knedlíku)
- majonéza
- zelí bílé (sterilované)
- paprička chilli červená
Postup přípravy
1. S předstihem připravte knedlíky. Smíchejte vlažné mléko, cukr, 1–2 lžíce mouky, droždí a vzniklý kvásek nechte na teplém místě vzejít. Bude to trvat asi 15 minut. Jakmile znásobí objem, přidejte ho k mouce s vejcem a solí a vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit na vařečku. Těsto nechte asi hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté rozdělte na díly a tvarujte bochánky o velikosti burgerové housky. Dejte je do vroucí vody asi na 20 minut, vylovte, propíchejte špejlí a nechte vychladnout.
2. Smíchejte ingredience na dochucení masa: pastu Miso, sójovou omáčku, třtinový cukr a rýžový ocet, směs nařeďte vodou a ve velké pánvi redukujte, aby zhoustla a začala karamelizovat. Přidejte maso natrhané na vlákna a opékejte v omáčce tak, aby se v ní všechny kousky obalily. Omáčka by se měla postupně vypéct a na mase vytvořit křupavý povlak.
3. Jednotlivé knedlíky postupně smažte ve vyšší vrstvě oleje tak, aby byly z obou stran opečené dozlatova. Podélně je rozkrojte a sestavte burger: spodní díl knedlíku potřete bohatě majonézou, na ni navrstvěte sterilované zelí, pak maso, podle chuti nasekanou chilli papričku a přiklopte horní částí knedlíku
Načítám komentáře...