Domácí sulc
Seznam surovin
- vepřové maso 1/2 kusu (z "libového" hrnce)
- vývar 500 mililitrů (z "tlustého" hrnce)
- mrkev 2 kusy
- petržel kořenová 1 kus
- ocet 50 mililitrů
- cukr 1 lžíce
- sůl
- pepř
- želatina
Postup přípravy
1. Maso i zeleninu nakrájejte na kostičky, dejte je do teplého vývaru a přidejte ocet, cukr, pepř a sůl.
2. Připravte želatinu podle návodu na obalu a přidejte ji do směsi. (Pokud vám nevadí, že sulc bez ní někdy zcela pevně neztuhne, nemusíte ji dávat.)
3. Hotovou směs nalijte do formy, například na srnčí hřbet, a poté nechte ztuhnout v chladničce do druhého dne.
4. Pro snadné vyklopení sulcu postačí dno formy na chvilku ponořit do teplé vody.
Načítám komentáře...