Broskve s drůbežími kuličkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou a najemno nasekanou cibuli promícháme s mletým masem, strouhankou, krupičkou, vejcem, hořčicí, provensálským kořením, solí a pepřem. Přidáme lžíci vody a masovou směs důkladně propracujeme na hladkou hmotu, kterou necháme 30 minut v chladu odpočinout.

Oloupané cibule rozpůlíme a nakrájíme na dílky. Vložíme je do hrnce s rozehřátým máslem a za stálého míchání pomalu asi 10 minut restujeme, až zesklovatí. Přilijeme ocet a dusíme na velmi mírném ohni 25 minut.

Na závěr měkké cibule ochutíme medem, pepřem a solí. Broskve spaříme vroucí vodou, zprudka je zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Rozkrojíme je na půlky a vyjmeme pecky.

Navlhčenýma rukama vytvarujeme z masové směsi kuličky, zlehka je obalíme v hladké mouce a pozvolna ze všech stran osmažíme v rozehřátém oleji.

V jiné pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do ní půlky broskví, prohřejeme je (nesmažíme), rozdělíme na talíře a doplníme smaženými kuličkami a dušenou cibulí.

Poznámka k receptu

K broskvím s kuličkami podávejte pečené bramborové chipsy nebo bramborovou kaši.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...