Broskve s drůbežími kuličkami
Seznam surovin
- dětská krupice 2 lžíce
- drůbeží maso 400 gramů (mleté)
- broskve 4 kusy (větší, vyzrálé)
- vejce 1 kus
- strouhanka 30 gramů (prosátá)
- hořčice dijonská 2 lžičky
- cibule červená 1/2 kusu
- koření provensálské 1 lžička
- sůl 1 špetka (podle chuti)
- mouka pšeničná hladká 100 gramů (na obalení)
- ocet vinný 3 lžíce (červený, na přílohu)
- med 2 lžíce (na přílohu)
- tymián 1/2 lžičky (na přílohu)
- máslo 1/2 lžíce
- olej (dle potřeby, na smažení)
- cibule červená 3 kusy (na přílohu)
- pepř bílý 1 špetka (mletý, podle chuti, na přílohu)
- sůl 1 špetka (podle chuti, na přílohu)
- máslo 1 lžíce (na přílohu)
Postup přípravy
Oloupanou a najemno nasekanou cibuli promícháme s mletým masem, strouhankou, krupičkou, vejcem, hořčicí, provensálským kořením, solí a pepřem. Přidáme lžíci vody a masovou směs důkladně propracujeme na hladkou hmotu, kterou necháme 30 minut v chladu odpočinout.
Oloupané cibule rozpůlíme a nakrájíme na dílky. Vložíme je do hrnce s rozehřátým máslem a za stálého míchání pomalu asi 10 minut restujeme, až zesklovatí. Přilijeme ocet a dusíme na velmi mírném ohni 25 minut.
Na závěr měkké cibule ochutíme medem, pepřem a solí. Broskve spaříme vroucí vodou, zprudka je zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Rozkrojíme je na půlky a vyjmeme pecky.
Navlhčenýma rukama vytvarujeme z masové směsi kuličky, zlehka je obalíme v hladké mouce a pozvolna ze všech stran osmažíme v rozehřátém oleji.
V jiné pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do ní půlky broskví, prohřejeme je (nesmažíme), rozdělíme na talíře a doplníme smaženými kuličkami a dušenou cibulí.
Poznámka k receptu
K broskvím s kuličkami podávejte pečené bramborové chipsy nebo bramborovou kaši.
Načítám komentáře...