Drůbež v závěji
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kilogram (stehna)
- zelí bílé 600 gramů (kysané)
- vývar masový 1,5 decilitru (horký)
- cibule 1 kus
- jablka 1 kus (sladké)
- máslo 40 gramů
- cukr 1 lžíce
- kmín
- pepř černý (mletý)
- sůl
- cibulová nať 3 lžíce (najemno krájená, na zdobení)
Postup přípravy
Stehna rozsekneme na vrchní a spodní část. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupané a jádřince zbavené jablko nastrouháme a obojí vmícháme spolu s cukrem do zelí, které ještě poprášíme kmínem.
Zapékací misku vymažeme trochou másla, urovnáme do ní dvě třetiny ochuceného zelí a položíme na něj omyté a osušené kousky kuřete, které osolíme a opepříme. Překryjeme je zbylým ochuceným zelím, na něj rozložíme kousky nakrájeného zbylého másla a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Zelí odhrneme z masa, vše podlijeme troškou vývaru a dále pečeme asi 30 minut při 190°C, dokud nemají kuřecí kousky zlatavou barvu. Před podáváním posypeme jednotlivé porce cibulovou natí.
Poznámka k receptu
Podávejte s bramborovými knedlíky nebo vařenými bramborami.
Načítám komentáře...