Drůbeží játra s čekankovým salátem s rýží
Seznam surovin
- rýže divoká 200 gramů
- ořechy vlašské 100 gramů
- smetana zakysaná 150 mililitrů
- olej olivový 1 lžíce
- citron 1 kus
- olej 2 lžíce (na smažení)
- máslo 1 lžíce
- šalvěj 4 listy (čestvé)
- játra 500 gramů (drůbeží)
- čekanka 2 kusy (puky)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
1. Rýži uvařte podobně jako těstoviny: Nasypte ji do hrnce se 3 litry vroucí osolené vody, nechte znovu přijít k varu, ztlumte plamen a pomalu vařte asi 30 minut (nebo podle ná- vodu na obalu). Hotovou rýži slijte, krátce prolijte studenou vodou (dejte pozor, aby příliš nevychladla) a nechte ji na cedníku okapat.
2. Polovinu ořechů nasekejte nahrubo. V míse promíchejte osolenou a opepřenou zakysanou smetanu, olivový olej, šťávu z ½ citronu, okapanou rýži a nasekané ořechy a nechte v pokojové teplotě odležet.
3. Mezitím na pánvi rozpalte olej a máslo, přidejte celé šalvějové lístky a osušená játra a osmažte je z každé strany 3–5 minut. Hotová položte na papírový ubrousek, který z nich odsaje tuk.
4. K rýži přidejte čekankové puky nakrájené na kousky a celá jádra ořechů. Játra překrojte, osolte, opepřete a hned podávejte se salátem, ozdobeným měsíčky citronu.
Poznámka k receptu
Pokud chcete použít celé čekankové listy, odkrojte z puku konec, potom půjdou jednotlivé listy snadno rozebrat. Srdíčko rozkrojte na poloviny nebo na dílky.
Načítám komentáře...