Drůbeží placičky Havana
Seznam surovin
- drůbeží maso 500 gramů
- špenát 200 gramů (listy)
- sýr 100 gramů (tvrdý)
- vejce 1 kus
- káva 2 lžičky (instantní)
- strouhanka
- olej olivový
- sůl
- koření Vegeta
- pomeranče
Postup přípravy
Drůbeží maso najemno rozemeleme spolu s čerstvým špenátem.
Do rozemleté směsi nastrouháme tvrdý sýr, přidáme syrové vejce, špetku soli, půl lžičky vegety a dvě lžičky instantní kávy. Abychom udělali placičky tak akorát, musí být hmota na ně přiměřeně tuhá, jinak by se na pánvi rozpadala. Proto dohušťujeme strouhankou podle citu. Tvoříme stejné placičky, obalíme je ve strouhance a osmažíme na rozpáleném olivovém oleji z obou stran.
Před servírováním položíme placičky na talíř a zakapeme pomerančovou šťávou. Jako příloha se k nim výborně hodí americké brambory.
Načítám komentáře...