Drůbeží sekaná s košilkou
Seznam surovin
- sekaná 1 balení (drůbeží, mražená)
Na nádivku:
- houska 150 gramů (tvrdá, nakrájená nakostky)
- slanina anglická 150 gramů
- vejce 1 kus
- mléko 1 lžíce
- muškátový květ (mletý)
- česnek
- petržel kadeřavá/kudrnka
- kopřivy
- majoránka
- sůl
Na bramborovou kaši:
Postup přípravy
Drůbeží sekanou zvolna pečeme tak, aby byla prohřátá a tepelně upravená i uvnitř.
Připravíme si z ingrediencí žemlovou nádivku provoněnou muškátem, s čerstvou kopřivou a kousky slaniny, aby nádivka byla kyprá a klouzavá.
Na stůl rozprostřeme vepřovou košilku ze slaniny, naneseme na ni tenkou vrstvu žemlové nádivky a vše navineme na již tepelně upravenou sekanou.
Zprudka opečeme ve spoji košilky a poté po celém obvodu a necháme krátce dopéct, než se upeče nádivka.
Jako přílohu připravíme jemnou smetanovou bramborovou kaši s mozaikou z jemně krájené a blanšírované jarní zeleniny, sypané na povrchu čerstvou pažitkou a přelitou přepuštěným máslem.
Poznámka k receptu
Ke studené sekané se nejlépe hodí dobrý chléb.
Načítám komentáře...