Drůbeží žaludky s dobromyslí a zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Postup: Drůbeží žaludky si očistíme, omyjeme, osušíme, poté zalijeme vepřovým sádlem a při teplotě 55°C pečeme cca 6 hodin. Jakmile jsou žaludky měkké, tak je vyjmeme ze sádla a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na "julienne" (dlouhé nudličky). Dále si očistíme česnek a jednotlivé stroužky zalijeme olivovým olejem, přidáme snítky tymiánu a při teplotě 80°C pečeme cca 25 minut. Jakmile stroužky česneku zkaramelizují, tak je pomocí tyčového mixéru rozmixujeme v oleji do jemné pasty. Při servírování na másle opečeme hotové žaludky, přidáme omáčku demi glace, čerstvou dobromysl (oregáno) a necháme lehce provařit, V pánvi na másle si orestujeme kořenovou zeleninu, dochutíme a můžeme servírovat. Na talíř dáme ochucenou zeleninu, přidáme konfitované žaludky v dobromyslí a celý pokrm doplníme pastou z pečeného česneku a ozdobíme opečenou slaninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...