Drůbeží žaludky s dobromyslí a zeleninou
Seznam surovin
- drůbeží vnitřnosti 650 gramů (kuřecí žaludky)
- mrkev karotka 2 kusy
- celer 1/2 kusu (bulva)
- petržel kořenová 2 kusy
- máslo 1 lžíce
- olej olivový 3 lžíce (dle potřeby)
- sádlo 250 gramů (škvařené)
- česnek 2 kusy
- tymián 1 snítka (čerstvý)
- sůl (dle chuti)
- pepř černý 6 kuliček (celý)
- oregano 2 snítky (čerstvé)
- omáčka demi-glace 3 lžíce
- slanina 4 plátky (na ozdobení)
Postup přípravy
Postup: Drůbeží žaludky si očistíme, omyjeme, osušíme, poté zalijeme vepřovým sádlem a při teplotě 55°C pečeme cca 6 hodin. Jakmile jsou žaludky měkké, tak je vyjmeme ze sádla a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na "julienne" (dlouhé nudličky). Dále si očistíme česnek a jednotlivé stroužky zalijeme olivovým olejem, přidáme snítky tymiánu a při teplotě 80°C pečeme cca 25 minut. Jakmile stroužky česneku zkaramelizují, tak je pomocí tyčového mixéru rozmixujeme v oleji do jemné pasty. Při servírování na másle opečeme hotové žaludky, přidáme omáčku demi glace, čerstvou dobromysl (oregáno) a necháme lehce provařit, V pánvi na másle si orestujeme kořenovou zeleninu, dochutíme a můžeme servírovat. Na talíř dáme ochucenou zeleninu, přidáme konfitované žaludky v dobromyslí a celý pokrm doplníme pastou z pečeného česneku a ozdobíme opečenou slaninou.
Načítám komentáře...