Bageta s husím masem, sýrem brie a brusinkovým čatní
Seznam surovin
- bageta 4 kusy
- husí maso 2 kusy (prso pečené)
- sýr s bílou plísní 150 gramů
- brusinky 80 gramů (naložené)
- zázvor (2 cm)
- cibule 1 kus (malá)
- ocet Balsamico 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- badyán 1 kus (hvězda)
- ořechy pekanové 50 gramů
- rukola 2 hrsti
- olej olivový 1 lžíce
- pepř
Postup přípravy
1. Nejprve připravte rychlé brusinkové čatní: cibuli nakrájejte nadrobno, zázvor nastrouhejte, badyán rozdrťte v hmoždíři najemno. V pánvi rozpalte olej a krátce na něm orestujte cibuli, přidejte zázvor, nechte minutku opékat a vlijte brusinky a balsamico. Krátce prohřejte, opepřete a oslaďte. Nahrubo nasekané ořechy na sucho opražte, vmíchejte je do čatní a nechte zchladnout.
2. Husí prsa i sýr nakrájejte na tenké plátky. Bagety rozřízněte, na spodní část naneste čatní, na ně položte maso a sýr, nakonec přidejte rukolu a přiklopte vrchní částí.
Poznámka k receptu
Sladké brusinkové čatní, vyzrálý sýr a jemné husí maso perfektně vyváží nahořklé tóny rukoly. Tohle je ideální společník na podzimní výlet do přírody.
Načítám komentáře...