Guláš z husích drůbků
Seznam surovin
- husí vnitřnosti 1 kus (žaludek)
- husí vnitřnosti 1 kus (srdce)
- husí vnitřnosti 1 kus (játra)
- víno červené 2 decilitry
- cibule 1 kus
- olej 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- kmín 1/2 lžičky (drcený)
- pepř černý 1/2 lžičky (drcený)
- tymián 1 špetka
- sůl
Postup přípravy
Husí žaludek, srdce a játra očistíme a nakrájíme na kousky, játra necháme zvlášť. V kastrolu rozehřejeme část oleje a osmahneme na něm dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený žaludek a srdce a opečeme je ze všech stran. Drůbky zaprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme červeným vínem. Přidáme kmín, pepř, tymián a utřený česnek, osolíme a dusíme pod pokličkou. Během dušení drůbky podle potřeby podléváme vodou.
Když jsou kostky žaludku téměř měkké, odstraníme pokličku a mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Vmícháme mouku, přilijeme asi 2,5 dl vody, za stálého míchání přivedeme k varu a dále dusíme doměkka.
Nakrájená játra zprudka opečeme na zbylém oleji, přidáme je do hotového guláše a podusíme ještě asi 5 minut. Guláš podáváme posypaný čerstvým tymiánem a s domácími haluškami.
Načítám komentáře...