Husí rillettes
Seznam surovin
Rillettes:
- husí maso 500 gramů (upečené)
- sádlo 150 gramů (husí)
- vývar zeleninový 3 lžíce
- koňak (40%) 2 lžíce
- sůl
- pepř
K podávání:
Postup přípravy
1. Maso odeberte od kostí a natrhejte na tenká vlákna. Přilijte vývar a promíchejte. Postupně přidávejte po lžících rozpuštěné husí sádlo (nespotřebujte všechno, musí vám zbýt na fi nální zalití sklenic) a důkladně míchejte, maso se musí se sádlem dobře spojit, výsledná struktura rillettes by měla být příjemně krémová.
2. Podle potřeby dochuťte rillettes solí a pepřem, přidejte koňak a naposledy promíchejte. Rozdělte do zavařovacích sklenic, navrch každé nalijte trochu sádla a nechte ztuhnout v lednici. Podávejte s čerstvým chlebem a jemně pokrájenou červenou cibulkou.
Poznámka k receptu
- Vepřové rillettes (rijet) už nejspíš znáte, ale ta husí mají taky něco do sebe. Hodí se na ně chuťově výraznější maso ze stehen, ale můžete využít prakticky jakékoli husí maso, které zbude.
- Ingredience na 2 sklenice o objemu 300 ml.
Načítám komentáře...