Husí stehna se sušenými švestkami

Seznam surovin

Na švestky:

Na přílohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Stehna opláchneme, osušíme, potřeme směsí medu, marmelády, sójové omáčky a soli a necháme hodinu odležet. Rozložíme je do pekáčku, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, přiklopíme a pečeme za občasného podlévání vodou při 180 °C doměkka. Pak maso odklopíme, teplotu zvýšíme na 200 °C a stehna dopečeme do tmavší zlatavé barvy.

V kastrůlku svaříme víno s cukrem, kořením a kůrou. Přidáme povidla a necháme rozvařit. Pak přidáme švestky a zvolna vaříme, dokud nezměknou. Směs nalijeme do pekáčku pod měkká stehna a necháme krátce dopéct.

Během pečení si podle návodu připravíme bramborové těsto, do kterého přidáme ještě dvě lžíce vody a nakrájené škvarky. Z těsta utvoříme placky, obalíme je v máku a v pánvi s olejem je opečeme z obou stran dozlatova.

Mrkve oloupeme, nakrájíme podélně na osminky a zprudka je opečeme na olivovém oleji. Přisypeme cukr, osolíme, podlijeme pomerančovou šťávou a dusíme doměkka. Mrkev rozdělíme na talíře, přidáme švestky s omáčkou z pekáčku, placky a na závěr pečená stehna.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...