Mladá husička na medu
Postup přípravy
Husu očistíme, zbavíme zbytků peří, dobře osolíme a necháme nejlépe do druhého dne zakrytou v chladu odležet.
Oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli rozložíme na dno pekáče. Přidáme rozinky, podlijeme několika lžícemi vody a vložíme odleželou husu (prsy dolů), kterou jsme potřeli medem. Pekáč zakryjeme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut. Pak husu otočíme a dále pečeme zakryté. Po 30 minutách teplotu snížíme asi na 150 °C a husu pečeme ještě asi 20 minut. Je-li maso ještě tuhé, trochu husu podlijeme a dále pečeme pod poklicí. Pokud je maso již měkké a má na povrchu zlatavou barvu, husu odkryjeme, opatrně ji přelijeme výpekem a dopečeme dokřupava.
Hotovou husu naporcujeme a podáváme s bramborami nebo knedlíky.
Načítám komentáře...