Sendvič s husím masem, jablkem a ořechovou majonézou
Seznam surovin
- chléb 8 plátků (žitný)
- husí maso 2 kusy (pečené husí prso)
- jablka 1 kus
- hroznové víno 1 kus (hrozen, modré)
- hořčice dijonská 1 lžíce
- majonéza 60 mililitrů
- ořechy vlašské 1 hrst
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Majonézu, hořčici, hrst petrželových lístků a ořechy vložte do nádoby vhodné na mixování a rozmixujte téměř dohladka. Ochutnejte a případně dosolte, opepřete nebo přidejte ještě trochu hořčice či petrželky.
2. Maso natrhejte na větší kusy, kuličky vína nakrájejte na plátky, z jablka odstraňte jádřinec a nakrájejte ho na tenké plátky. Krajíce chleba potřete ořechovou majonézou, na polovinu dejte plátky jablka, kousky masa a vína, ozdobte hladkolistou petrželí a přiklopte dalším krajícem.
Poznámka k receptu
Schovejte husu do sendviče, pár běžných surovin udělá ze zbytků perfektní večeři. Tajná ingredience se jmenuje ořechová majonéza.
Načítám komentáře...