Bleskové kachno–knedlo-zelo

Seznam surovin

Na přílohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smícháme lžíci medu s rozmarýnem, koriandrem, drceným pepřem a novým kořením a vmícháme špetku kůry nastrouhané z pomeranče. Kachní prsa odřízneme od hrudní kosti, lehce na nich několika řezy prokrojíme kůži, potřeme je medovou směsí a necháme chvíli odležet. Pak maso zprudka opečeme na teflonové pánvi, nejprve ze strany s kůží a pak z druhé strany. Přeložíme je do pekáčku a pečeme asi 10 -15 minut při 160 °C (podle velikosti a požadovaného stupně propečení).

Šťávu z jednoho pomeranče svaříme s vínem, lžící medu a sójovou omáčkou asi na třetinu původního objemu. Z druhého pomeranče okrájíme kůru, nad miskou vykrájíme po obvodu ostrým nožem jednotlivé dílky a zachycenou šťávu přilijeme do omáčky.

Z bramborového těsta připraveného podle návodu na obalu utvoříme šišky o velikosti ukazováčku, uvaříme je v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu a scedíme. Mandle upražíme na másle v pánvi dozlatova, přidáme bramborové šišky a necháme je prohřát. Zelí promícháme s marmeládou a prohřejeme v mikrovlnné troubě.

Upečená prsa vyjmeme na mísu, obložíme je dílky pomeranče a necháme na teplém místě 5 minut stát. Na talíře rozdělíme šišky s mandlemi, přidáme zelí a překrojená prsíčka a doplníme pomeranči a omáčkou, do které jsme na závěr zamíchali výpek z pekáčku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...