Čokoládová kachna
Seznam surovin
Na nádivku:
- houska 2,5 kusu
- čokoláda hořká 100 gramů
- máslo 100 gramů (rozpuštěné)
- vejce 1 kus
- bílek 2 kusy
- rozinky 50 gramů
- ořechy vlašské 50 gramů
- strouhanka 30 gramů
- pomerančová kůra kandovaná 30 gramů
- tymián 1 špetka
Postup přípravy
Očištěnou a vykuchanou kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
Housky nakrájíme na kostičky a lehce je opražíme v troubě. Přidáme k nim máslo, nasekané rozinky a ořechy, nahrubo nasekanou čokoládu, vejce, pomerančovou kůru, strouhanku, sníh ušlehaný z bílků a tymián, vše promícháme a touto směsí lehce naplníme vnitřní dutinu kachny (nádivku do ní nepěchujeme).
Otvor zašijeme nebo spíchneme párátky, kachnu vložíme do pekáčku, zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme za průběžného podlévání horkou vodou nebo vývarem a přelévání výpekem.
Když je maso měkké, kachnu odkryjeme a dopečeme dozlatova. Podáváme ji například s bramborem a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...