Divoká kachna na portském
Postup přípravy
1. Kachny vykostíme, stehna pomeleme a smícháme se smetanou, vejci a ochutíme solí a pepřem.
2. Směsí potřeme prsa, zabalíme do těsta a po všech stranách opečeme. Kosti a cibuli opečeme dohněda, zalijeme portským a svaříme na polovinu. Dolijeme vývarem a vaříme 45 minut. Omáčku scedíme a opět vaříme, než začne houstnout. Poté přidáme máslo.
3. Kachnu dopečeme v troubě při 170 C ještě zhruba 12 minut.
4. Kachnu přelijeme omáčkou a můžeme servírovat s přílohou podle chuti.
Poznámka k receptu
Recept je od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který bude i na 4. Ročníku Gastro Food Festivalu v Litoměřicích, předvádět své kuchařské dovednosti. Více informací na www.gastrofoodfest.cz nebo na www.facebook.com/GastroFoodFest/
Načítám komentáře...