Kachna na černém pivu se zázvorem
Seznam surovin
- kachna 1 kus
- chléb toastový 7 plátků (světlý)
- cibule 1 kus
- olej 4 lžíce
- pivo světlé 1 decilitr
- žloutek 2 kusy
- kachní vnitřnosti 120 gramů (játra)
- pepř černý (mletý)
- zázvor 1 špetka (mletý)
- kmín
- petržel kadeřavá/kudrnka
- pivo tmavé 5 decilitrů (na podlití)
Postup přípravy
Kachnu očistíme, omyjeme a uvnitř lehce osolíme.
Připravíme si nádivku: Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme do světle zlaté barvy. Toustový chléb nakrájíme na kostky, dáme je do mísy a zvlhčíme světlým pivem. Přidáme očištěná pokrájená játra, osmaženou cibulku, nasekanou petrželku, žloutky, špetku zázvoru, osolíme a opepříme. Promícháme a naplníme směsí kachnu. Otvor uzavřeme malými špízy a provázkem.
Naplněnou kachnu po povrchu osolíme, okořeníme kmínem a dáme do pekáče. Podlijeme ji černým pivem. Pečeme při teplotě 170 °C doměkka. Během pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou.
Pečenou kachnu vyndáme a rozdělíme na porce. Pekáček se šťávou dáme na sporák, přidáme trochu vody a krátce provaříme a scedíme. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou, nebo bramborovým knedlíkem a kedlubnovým zelím.
Načítám komentáře...