Kachna na švestkách

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vykuchanou kachnu opláchněte, osušte zvenku i uvnitř, osolte a podle chuti posypte drceným pepřem a špetkou kmínu. Kachnu položte do pekáčku, malinko podlijte vodou, vložte do více vyhřáté trouby a pečte 20 minut.

Pak pečeni podle potřeby podlijte, zakryjte poklicí a zvolna pečte asi hodinu. Poklici sundejte, přebytečný tuk seberte, přidejte povidla rozředěná citronovou a pomerančovou šťávou, kůru, sušené ovoce, mateřídoušku, skořici a dopečte.

Podle potřeby podlévejte vodou nebo pomerančovou šťávou (raději víckrát a méně). Dopečte doměkka a dozlatova.

Poznámka k receptu

Podávejte s noky, těstovinami či knedlíkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...