Kachna na švestkách
Seznam surovin
- kachna 1 kus (mladá, málo tučná)
- ovoce sušené 200 gramů (směs - švestky, meruňky, rozinky)
- švestková povidla 150 gramů
- šťáva citronová
- šťáva pomerančová
- pomerančová kůra 1 lžička
- skořice 1 špetka (mletá)
- tymián 1 špetka
- pepř barevný (drcený)
- kmín
- sůl
Postup přípravy
Vykuchanou kachnu opláchněte, osušte zvenku i uvnitř, osolte a podle chuti posypte drceným pepřem a špetkou kmínu. Kachnu položte do pekáčku, malinko podlijte vodou, vložte do více vyhřáté trouby a pečte 20 minut.
Pak pečeni podle potřeby podlijte, zakryjte poklicí a zvolna pečte asi hodinu. Poklici sundejte, přebytečný tuk seberte, přidejte povidla rozředěná citronovou a pomerančovou šťávou, kůru, sušené ovoce, mateřídoušku, skořici a dopečte.
Podle potřeby podlévejte vodou nebo pomerančovou šťávou (raději víckrát a méně). Dopečte doměkka a dozlatova.
Poznámka k receptu
Podávejte s noky, těstovinami či knedlíkem.
Načítám komentáře...