Kachna pečená s kedlubnami a ředkvičkami
Postup přípravy
Kachnu omyjeme, očistíme, osolíme ji uvnitř i zvenku a okořeníme kmínem a drceným pepřem. Položíme ji do pekáče, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme alobalem a pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C.
Z kachny odstraníme alobal a z pekáče vylijeme vypečenou šťávu. Kachnu obložíme omytými neoloupanými bramborami rozkrojenými na půlky, omytými ředkvičkami a oloupanými kedlubnami nakrájenými na osminky, přidáme neoloupané stroužky česneku, vše osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem, vrátíme do trouby a pečeme nepřikryté při teplotě 180 °C, dokud není zelenina téměř měkká. Během pečení potíráme povrch kachny vypečenou šťávou se zbylým vínem.
Nakonec kachnu začneme potírat máslem rozmíchaným s medem, dopečeme ji dozlatova a posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Místo předpečení můžete kachnu hodinu povařit v osolené vodě s kořenovou zeleninou a solí. Teprve potom ji přendejte do pekáče a pokračujte podle receptu.
Načítám komentáře...