Kachna s koňakem
Seznam surovin
- kachna 1 kus
- mrkev 1/2 kusu (větší)
- cibule 4 kusy
- bobkový list
- tymián
- sůl
- koňak (40%) 1 decilitr
- máslo 2 lžíce
- citron 1 kus
- káva 1 lžíce (instantní)
- mouka pšeničná hladká
- meloun 1/4 kusu
- hrušky 3 kusy (kpmpotované)
- žampiony 250 gramů
- celer nať
Postup přípravy
Kachnu rozporcujeme na menší kusy, ty dáme do pekáčku, posolíme, podlijeme vodou a společně se zeleninou a kořením (mrkev, cibule, tymián, bobkový list) pečeme asi devadesát minut doměkka.
Po upečení porce kachny vyndáme, polejeme koňakem a na pánvi oflambujeme. Výpek z pekáče přecedíme, uvedeme do varu, přidáme kávu, máslo a zahustíme hladkou moukou. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
Při servírování položíme na talíř plátky melounu a kousky hrušky, na to horkou kachnu a vše přelijeme omáčkou. Jako přílohu doporučujeme dušené žampiony s celerovou natí.
Načítám komentáře...