Kachna s nádivkou z meruněk a mandlí
Seznam surovin
- kachna 1 kus
- houska 1 kus (žemle )
- mléko 125 kusů
- meruňky 250 gramů (sušené )
- vejce 1 kus
- skořice 1/2 lžičky (mletá )
- slanina 100 gramů
- moučka bramborová (škrob) 2 lžičky
- šťáva citronová
- mandlové lupínky 1 lžíce
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- vývar masový 250 mililitrů
Postup přípravy
Kachnu opláchněte, osušte, osolte a opepřete. Housku nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a vymačkejte. Meruňky rozkrájejte na kousky, smíchejte s houskou, vejcem a skořicí. Nádivkou naplňte kachnu, uzavřete ji špejlemi nebo zašijte.
Položte na pekáč vyložený plátky slaniny, podlijte trochou vývaru a dejte do vyhřáté trouby. Pečte při 200°C do měkka (během pečení zmírněte teplotu na 180°C) a občas podlévejte vývarem.
Když je kachna měkká, vyndejte ji, solamyl rozkvedlejte ve zbylém vývaru nebo vodě a smíchejte ho s vypečenou šťávou. Omáčku nechte přejít varem a dochuťte solí a citronovou šťávou.
Opražte mandlové lupínky a před podáváním jimi kachnu posypte.
Omáčku podávejte zvlášť. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Načítám komentáře...