Kachní paštika se švestkovou salsou
Seznam surovin
Na paštiku :
- játra 500 gramů (kachní)
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- máslo 200 gramů
- šalvěj 1 lžíce (nasekané)
- tymián (sušený)
- kmín (drcený)
- sůl
- pepř barevný
Na salsu:
- švestky 500 gramů (čerstvé nebo mražené)
- ocet Balsamico 200 mililitrů
- med 100 mililitrů
- cibule červená 1 kus
- limetka 1 kus
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Játra namelte nahrubo společně s cibulí a česnekem, osolte a opepřete, přidejte kmín a pořádně zamíchejte. Směs dejte přiklopenou péct při 170 stupních na asi 45 minut. Občas zamíchejte.
2. Do upečené směsi přidejte rozpuštěné máslo a ponorným mixérem mixujte do jemné konzistence. Přidejte čerstvé nasekané bylinky, zamíchejte, popřípadě dochuťte solí a pepřem, a dejte chladit ve formě do ledničky zhruba na tři hodiny.
3. Zatímco paštika tuhne, připravte pečenou švestkovou salsu. V hrnci smíchejte ocet s medem v poměru 2:1, pepřem a zredukujte o třetinu. Smíchejte s nakrájenými švestkami a dejte péct cca na 30 minut, dokud švestky nebudou měkké. Cibuli nakrájejte najemno a spolu s limetkovou šťávou smíchejte s upečenými švestkami. Dochuťte solí a pepřem.
Poznámka k receptu
Nebespán café & apartments v Kašperských Horách je kavárna s francouzským šmrncem, kde ochutnáte francouzské i šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu. Hned naproti je skvěle vybavená herna, v tělocvičně probíhají kurzy terapie tancem a k dispozici je i zahrada s atrakcemi pro děti a lehátky pro odpočinek. Můžete se zde ubytovat v levnějších útulných bed and breakfast pokojích či v komfortních apartmánech.
Načítám komentáře...