Kachní plátky se zeleninou na pánvi (nebo ve woku)
Seznam surovin
- olej řepkový 1 lžíce
- kachní maso 250 gramů (prsa bez kůže)
- mrkev 1 kus
- kedlubna 1/2 kusu
- hrášek 200 gramů (mražený)
- zázvor (čerstvý, asi 2 cm)
- sójová omáčka 2 lžíce
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- koriandr 1 lžíce (čerstvý najemno nasekaný)
Postup přípravy
Ve velké hlubší pánvi rozpalte olej a zprudka v něm orestujte maso nakrájené na tenké plátky. Poté je přendejte na teplý talíř.
Do výpeku přidejte mrkev a kedlubnu, obojí nakrájené na tenké hranolky, dále pak hrášek a najemno nasekaný zázvor a smažte přibližně 6 minut. Přilijte sójovou a ústřicovou omáčku, opepřete, ale nesolte, protože omáčky jsou slané.
Do pánve vraťte maso a posypte koriandrem.
Podávejte s vařenou rýží.
Načítám komentáře...