Kachní prsa na jalovci
Seznam surovin
- kachní maso 4 kusy (prsa)
- borovička 2 decilitry (nebo gin)
- kompot brusinkový 100 gramů
- med 3 lžíce
- sůl
- pepř
- jalovec 1 větvička (celý)
- jalovec 1 lžíce (kuličky)
Postup přípravy
Prsa očistíme, opláchneme a osušíme. Ostrým nožem nařežeme kůži na kosočtverečky. Jalovčinky paličkou poklepeme tak, aby praskly, a smícháme je s borovičkou (ginem), medem a pepřem. Marinádu nalijeme na prsa v těsné nádobě, aby byla ponořená, a uložíme je v chladu na 24 hodin
Namarinovaná prsa vyjmeme osolíme a pozvolna na středním žáru je pečeme z jedné strany asi 5 minut a ze strany kůže opatrně a trochu déle pěkně do křupava. Na konec grilování přidáme větvičku jalovce namočenou ve vodě na závěrečné ovonění.
Slitou marinádu přivedeme k varu, provaříme 3 minuty a zcedíme, přidáme brusinky, provaříme a dochutíme solí, pepřem. Omáčku podáváme k pečenému masu s čerstvým chlebem.
Načítám komentáře...