Kachní prsa s ananasem a cibulkou
Seznam surovin
- kachní maso 4 porce (prsa i s kůží)
- pepř sečuánský 1 lžíce
- sůl
- olej olivový 2 lžíce
- džus ananasový 100 mililitrů
- ananas 1 kus (menší)
- máslo 30 gramů
- cibulová nať 4 kusy
- med 2 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- sůl mořská
- pepř
- harísa 1 špetka (sušená)
- voda 200 mililitrů (vlažná)
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička
Postup přípravy
Kachní prsíčka omyjte, osušte, posypte podrceným sečuánským pepřem, solí, nechte 10 minut rozležet.
Na pánvi potřené olejem opečte kachní prsa nejdříve kůží nahoru, pak je otočte a opečte i kůži dozlatova. Přendejte je do pekáčku, podlijte je malinko ananasovým džusem nebo vodou a zvolna je pečte asi 30 minut.
Oloupejte ananas, nakrájejte ho na čtvrtky, vykrojte tuhý střed a nakrájejte ho na kousky.
V kastrole rozehřejte máslo, přidejte ananas, nakrájené naťové cibulky, lehce opečte, polijte medem, citronovou šťávou, osolte, opepřete, podle chuti přidejte špetku sušené harísy nebo chilli. Rozmíchejte 200 ml ananasového džusu nebo vody se lžičkou škrobové moučky, nalijte ji na ananas a povařte do zhoustnutí.
Na talíře rozdělte ananas, přidejte na plátky nakrájená kachní prsíčka a přelijte je vypečenou šťávou.
Poznámka k receptu
Vhodnou přílohou je rýže.
Načítám komentáře...