Kachní prsa s ananasem a cibulkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachní prsíčka omyjte, osušte, posypte podrceným sečuánským pepřem, solí, nechte 10 minut rozležet.

Na pánvi potřené olejem opečte kachní prsa nejdříve kůží nahoru, pak je otočte a opečte i kůži dozlatova. Přendejte je do pekáčku, podlijte je malinko ananasovým džusem nebo vodou a zvolna je pečte asi 30 minut.

Oloupejte ananas, nakrájejte ho na čtvrtky, vykrojte tuhý střed a nakrájejte ho na kousky.

V kastrole rozehřejte máslo, přidejte ananas, nakrájené naťové cibulky, lehce opečte, polijte medem, citronovou šťávou, osolte, opepřete, podle chuti přidejte špetku sušené harísy nebo chilli. Rozmíchejte 200 ml ananasového džusu nebo vody se lžičkou škrobové moučky, nalijte ji na ananas a povařte do zhoustnutí.

Na talíře rozdělte ananas, přidejte na plátky nakrájená kachní prsíčka a přelijte je vypečenou šťávou.

Poznámka k receptu

Vhodnou přílohou je rýže.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...