Kachní prsa s játrovou nádivkou a švestkovou omáčkou
Seznam surovin
- kachní maso 4 kusy (kachní prsa)
- játra 100 gramů (kachní)
- rohlík 1 kus
- smetana 30 mililitrů (sladká)
- vejce 1 kus
- sůl
- kmín (drcený)
- pepř černý (mletý)
Na omáčku:
- cibule 1/2 kusu
- švestky sušené 60 gramů
- olej 1 lžíce
- švestková povidla 100 gramů
- voda 300 mililitrů
- perník 50 gramů (na strouhání)
- máslo 100 gramů
Postup přípravy
Kachní prsa omyjeme a osušíme. Na kůži nařízneme mřížku a z boku vytvoříme řezem kapsu.
Játra vaříme v osolené vodě asi pět minut a nakrájíme je na kostky. Smícháme s rohlíkem nasekaným najemno, smetanou a vejcem, osolíme a okořeníme.
Směsí naplníme kachní prsa a na pánvičce je opékáme nejprve kůží zespod asi tři minuty a pak krátce ještě z druhé strany. Dopékáme v předehřáté troubě při 180 ˚C zhruba 15 minut. Na talířích maso přelejeme omáčkou. Podáváme s knedlíky.
Omáčka:
Nakrájenou cibuli a švestky nařezané na proužky opečeme na oleji. Vmícháme povidla, zalejeme vodou a přisypeme nastrouhaný perník. Povaříme 10 minut, zašleháme máslo a osolíme.
Načítám komentáře...