Kachní prsa s játrovou nádivkou a švestkovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachní prsa omyjeme a osušíme. Na kůži nařízneme mřížku a z boku vytvoříme řezem kapsu.

Játra vaříme v osolené vodě asi pět minut a nakrájíme je na kostky. Smícháme s rohlíkem nasekaným najemno, smetanou a vejcem, osolíme a okořeníme.

Směsí naplníme kachní prsa a na pánvičce je opékáme nejprve kůží zespod asi tři minuty a pak krátce ještě z druhé strany. Dopékáme v předehřáté troubě při 180 ˚C zhruba 15 minut. Na talířích maso přelejeme omáčkou. Podáváme s knedlíky.

Omáčka:
Nakrájenou cibuli a švestky nařezané na proužky opečeme na oleji. Vmícháme povidla, zalejeme vodou a přisypeme nastrouhaný perník. Povaříme 10 minut, zašleháme máslo a osolíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...