Kachní prsa s kumuaty a pomerančem
Seznam surovin
- kachní maso 4 kusy (prsa)
- pomeranče 20 kusů (kumquaty - trpasličí pomeranče)
- fenykl 2 kusy
- pomeranče 2 kusy
- šťáva pomerančová (ze 2 pomerančů)
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- vývar zeleninový 200 mililitrů
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- sůl
- pepř
- pomeranče 2 plátky (pomerančové filety)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Kachní prsa omyjte, osušte a kůži nařízněte do mřížky - dávejte pozor, ať ji neproříznete až do masa, utekla by vám všechna šťáva. Osolte je, opepřete a posypte nasekanými lístky ze dvou snítek tymiánu. V pánvi rozpalte olej a dejte na něj kachní prsa kůží dolů. Opékejte 3 minuty, pak je otočte a pečte ještě 2 minuty. Maso přendejte do pekáčku, podlijte vývarem, pomerančovou šťávou, přidejte zbylý tymián a pečte 15 minut.
2. Než se maso opeče, vyfiletujte pomeranče: ostrým nožem seřízněte kůru na „pólech“ a pak odřezávejte tak, aby na nich nezůstala ani bílá část kůry. Nakonec vykrojte čisté měsíčky dužiny mezi blankami. Fenykl nakrájejte na tenké plátky, kumquaty na kolečka. Ve výpeku na pánvi orestujte fenykl, po chvilce přidejte kumquaty a nakonec nechte lehce prohřát pomerančové filety. Hotová kachní prsa nafilírujte, přelijte výpekem z pekáčku a podávejte s restovaným fenyklem a citrusy.
Poznámka k receptu
Ochutnejte moderní verzi kachny na pomerančích. Jemná kachní prsa jsme doplnili kumquaty a velmi návykovou přílohou z fenyklu. Tomuhle šťavnatému, aromatickému jídlu těžko odoláte.
Načítám komentáře...