Kachní prsa s mangem
Seznam surovin
- kachní maso 2 kusy (prsa)
- mango 1/2 kusu
- quinoa 4 lžíce
- rukola 1 hrst
- med 2 lžičky
- hořčice dijonská 2 lžičky
- olej olivový 3 lžičky
- sůl
- pepř
- bylinky (černucha na posypání)
Postup přípravy
1. Quinou vařte 15 minut, pak sceďte a propláchněte studenou vodou. Než se uvaří, pokrájejte mango na drobné kostičky a nasekejte rukolu. Jakmile bude quinoa vařená, vše promíchejte.
2. Z prsou odkrojte přebytečný tuk a kůži nakrojte ostrým nožem do tvaru mřížky. Rozpalte pánev a kachnu na ni položte kůží dospod. Pečte z jedné strany 5 - 7 minut, pak prsa otočte a pečte ještě 4 minuty. Maso nechte odpočinout pár minut na mřížce.
3. Připravte dresink: hořčici, med a olivový olej dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a důkladně protřepejte. Asi po minutě vznikne hladká hmota.
4. Odpočinutá kachní prsa nakrájejte na tenké plátky, naaranžujte je na talíř s mangovou salsou, maso zalijte lžící dresinku, osolte, opepřete a posypejte zrníčky černuchy.
Poznámka k receptu
Šťavnatá kachní prsa jsou skvělý začátek. Je v nich totiž spousta chutí, přesto nezatíží, jen navnadí. Nebojte se kombinace s mangem.
Načítám komentáře...