Kachní prsa s mučenkovou salsou
Seznam surovin
- kachna 4 kusy (prsa s kůží)
- šťáva pomerančová 1 kus
- máslo 1 lžíce (studené)
- nudle pohankové (soba)
- koriandr (k podávání)
- marakuja 2 kusy
- cibulka jarní 2 kusy
- paprička chilli červená 1 kus
Postup přípravy
1. Kůži na kachních prsou nařežte do tvaru mřížky. Dejte na rozpálenou pánev kůží dolů a pečte 4 minuty z jedné i druhé strany. Maso přendejte do pekáčku a dopečte v troubě vyhřáté na 200 °C. Bude to trvat 5–8 minut. Záleží na tloušťce masa, prsa musí zůstat uvnitř růžová. Hotové maso nechte odpočinout na mřížce, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.
2. Mezitím dejte vařit nudle podle návodu na obale a připravte salsu: mučenky rozkrojte ostrým nožem, dužinu vydlabejte do misky, přidejte nasekanou jarní cibulku a podle chuti chilli papričku.
3. Do výpeku z kachních prsou nalijte pomerančovou šťávu a zredukujte ji na hustší omáčku, vmíchejte na kousky pokrájené studené máslo. Nudle sceďte, naservírujte je na talíře a přelijte omáčkou. Kachnu nakrájejte na plátky, naskládejte na nudle, osolte, přelijte salsou a posypte natrhaným čerstvým koriandrem.
Poznámka k receptu
Tohle jídlo je dokonale harmonické: šťavnaté kachní maso má plnou chuť, kombinace mučenky a omáčky z pomerančové šťávy se postará o sladkokyselý efekt a nudle soba dodají sametovou hladkost.
Načítám komentáře...