KACHNÍ PRSA S POMERANČOVOU MARMELÁDOU S ROZMARÝNEM
Seznam surovin
- kachní maso 2 kusy (prsa)
- víno červené 150 mililitrů (suché)
- cibule 1 kus (velká)
- marmeláda 6 lžic (pomerančová s rozmarýnem)
- rozmarýn 2 snítky
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl mořská
Postup přípravy
1. Tuk na prsou nařízněte do mřížky. Osolte a opepřete. Rozehřejte pánev, prsa na ni položte nejdřív kůží dolů a opečte z každé strany 3–5 minut dozlatova. Přendejte je na talíř a nechte odpočinout při pokojové teplotě.
2. Na stejné pánvi dejte smažit cibulku dohněda. V misce smíchejte marmeládu s vínem a snítky rozmarýnu. Míchejte tak dlouho, dokud se ingredience nepropojí.
3. Kachní prsa vložte znovu na pánev, potřete je marmeládovou směsí, přidejte cibuli a přiklopte. Stáhněte na střední plamen či stupeň a nechte ještě 3–5 minut podusit. Na talíři nakrájejte maso na plátky a ozdobte rozmarýnem.
Recept na Pomerančovou marmeládu s rozmarýnem najdete zde
Načítám komentáře...