Kachní prsa s tamarindovou chilli omáčkou
Seznam surovin
- kachna (2 kachní prsa)
- sójová omáčka 50 mililitrů
- rybí omáčka 20 mililitrů
- zázvor 20 gramů
- paprička chilli červená 1 kus
- šťáva limetková 1 kus
- cukr (podle chuti)
- nudle rýžové 1 balení
- olej 1 lžíce
- salát 2 kusy (bok choy)
Postup přípravy
1. Zázvor, česnek a chilli papričku nasekejte, v hrnci smíchejte s tamarindovým pyré, sójovou a rybí omáčkou, přilijte trochu vody, dochuťte cukrem a limetovou šťávou a 5 minut povařte.
2. Troubu rozpalte na 180 °C. Kůži na kachních prsou opatrně nařežte do tvaru mřížky. Maso dejte na suchou, rozpálenou pánev kůží dolů. Pečte 3 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany, pak maso dejte ještě na 5 - 6 minut do trouby. Ne déle, kachna by měla uvnitř zůstat růžová.
3. Rýžové nudle uvařte podle návodu, zeleninu bok choy podélně pokrájejte a krátce orestujte na lžíci oleje, silnější části listů by měly zůstat křupavé.
4. Hotové maso nechte pár minut odpočinout na mřížce, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Pak je nakrájejte ostrým nožem na plátky, podávejte s nudlemi, restovaným bok choy a přelité tamarindovou omáčkou.
Odkaz na recept Tamarindové pyré najdete: zde
Poznámka k receptu
Tamarindové pyré: Tamarindové lusky rozřízněte a vydlabejte lžičkou. Dužinu smíchejte s horkou vodou a nechte probublávat v hrnci. Na zhruba 220 g dužiny přidejte 2 šálky vody. Může se ale stát, že tekutinu budete muset pomalu přidávat, dužina je lepivá a někdy se vstřebá vody víc. Cukr se dá přidat při přípravě základního pyré nebo až v dalším kroku receptu. Pamatujte ale, že tamarind je opravdu kyselý a cukru je potřeba větší množství. Nezapomeňte odstranit pecky, jsou celkem velké, najdete je snadno.
Načítám komentáře...