Kachní prsa s uzeným čajem
Seznam surovin
- kachna 4 kusy (prsa s kůží)
- čaj černý 2 lžíce (Lapsang souchong )
- pepř černý 1 lžička
- sůl 1 lžička
- olej 1 lžička
Postup přípravy
1. Kachní prsa omyjte a pečlivě osušte. Ostrým nožem nařežte kůži do tvaru mřížky – snažte se ji neproříznout, maso by se vysušilo. Čaj, sůl a pepř dejte do mixéru nebo do hmoždíře a rozmixujte nebo rozdrťte na prášek. Ten pečlivě vetřete do masa.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké silnostěnné pánvi nebo hrnci, který lze vložit do trouby, rozpalte olej a položte na něj prsa kůží dolů. Opékejte 10 minut z každé strany, dokud maso nezezlátne. Nakonec prsa dejte asi na 5 minut dopéct do trouby. Po vytažení nechte maso asi 5 minut odpočinout, aby se v něm rovnoměrně usadila šťáva. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte.
Načítám komentáře...