Kachní prsa s uzeným čajem I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kachní prsa omyjte a pečlivě osušte. Ostrým nožem nařežte kůži do tvaru mřížky - snažte se ji neproříznout, maso by se vysušilo. Čaj, sůl a pepř dejte do mixéru nebo do hmoždíře a rozmixujte nebo rozdrťte na prášek. Ten pečlivě vetřete do masa.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké silnostěnné pánvi nebo hrnci, který lze vložit do trouby, rozpalte olej a položte na něj prsa kůží dolů. Opékejte 10 minut z každé strany, dokud maso nezezlátne. Nakonec prsa dejte asi na 5 minut dopéct do trouby. Po vytažení nechte maso asi 5 minut odpočinout, aby se v něm rovnoměrně usadila šťáva. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte.

Poznámka k receptu

Čínský čaj Lapsang souchong má odvážně uzenou, kouřovou chuť a s jemným kachním masem vytvoří dokonalý pár.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...