Kachní prsa s višněmi
Seznam surovin
- kachna 4 porce (prsa s kůží)
- olej 2 lžíce
- cukr 1 lžička
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- sůl
- nové koření 1/2 lžičky (mleté)
- skořice 1 špetka (mletá)
Na višňovou omáčku:
- višně 500 gramů (vypeckované)
- slanina anglická 150 gramů (plátky)
- cibule šalotka 1 kus
- víno červené 2 decilitry
- moučka škrobová 1 lžíce
- masox 1 kostka (drůbeží)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- cukr
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V misce smícháme olej s mletou skořicí, novým kořením pepřem a cukrem, do této směsi naložíme kachní prsa a uložíme je na 3 – 6 hodin v chladu. Pak je osolíme, vložíme do rozehřáté pánve kůží dolů, opečeme z jedné strany dozlatova a vyjmeme.
V jiné vhodné pánvi opečeme dozlatova slaninu nakrájenou na drobné kostičky a jemně nakrájenou šalotku, přidáme višně, červené víno a rozdrobenou kostku masoxu a promícháme. Do pánve přidáme opečená kachní prsa, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut, až maso získá hezkou barvu a je měkké.
Hotová prsa vyjmeme, do omáčky přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody, krátce ji povaříme a dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme je i s omáčkou na talíře a podáváme s bílým pečivem.
Načítám komentáře...